Bedrijfsrecherche

U geeft uw werknemers de nodige verantwoordelijkheden, en doet dit vaak op basis van goed vertrouwen. Toch komt het meer dan eens voor dat werknemers misbruik maken van hun verantwoordelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan diefstal uit uw voorraad of kassasystemen, of het doorspelen van vertrouwelijke informatie aan uw concurrenten.

Dergelijke situaties zijn vervelend en kunnen op langere termijn zelfs tot grote invloed hebben op uw bedrijfsresultaten. Voor uzelf is het vaak lastig om op een goede manier te achterhalen of er daadwerkelijk sprake is van bedrijfsfraude. Het is tijdrovend en vaak ongewenst om uw werknemers continu te moeten controleren. In dergelijke situaties is het waardevol om bedrijfsrecherche te laten uitvoeren door een erkend recherchebureau.

Wanneer bedrijfsrecherche inzetten?

Bedrijfsrecherche kan nuttig zijn in vele situaties. Wilt u uw bedrijf laten controleren? Dan kunnen wij u ondersteunen met de volgende recherchediensten:

Bedrijfsrecherche in de praktijk

U kiest ervoor een bedrijfsrechercheur in te schakelen, maar hoe gaat het proces dan verder? Allereerst bekijkt onze rechercheur persoonlijk met u uw situatie. Zo wordt bekeken welke vorm van bedrijfsfraude er mogelijk aanwezig is in uw bedrijf. Als u reeds bewijsmateriaal heeft kan dit worden geanalyseerd. Vervolgens stellen wij een plan van aanpak voor u op, dit plan bestaat vaak uit 1 of meerdere van bovenstaande vormen van bedrijfsrecherche.

De bedrijfsrechercheur voert onderzoek uit en gaat op een integere, professionele manier op zoek naar het juiste bewijs. Zodra de situatie goed in kaart gebracht is maakt de rechercheur een rapport op. Dit rapport wordt samen met u besproken, zodat u de juiste vervolgstappen kunt nemen voor het verminderen van bedrijfsfraude in uw bedrijf.

Hoge kwaliteit bedrijfsrecherche

U wilt uiteraard een bedrijfsrechercheur die professioneel te werk gaat. Wij besteden veel aandacht aan training van recherchevaardigheden en het hanteren van gedragscodes.

Wilt u meer weten over het aanpakken van bedrijfsfraude? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.